Geschiedenis

Geschiedenis

Hendriks Hoveniers

Geschiedenis

Historie van de Tophovenier uit Didam

Ruim 30 jaar geleden begon Hans Hendriks het hoveniersbedrijf als eenmanszaak in Rheden. In de loop der jaren maakte het bedrijf een behoorlijke groei door. Na diverse verhuizingen is Hendriks Hoveniers via Westervoort en Duiven in Didam neergestreken. Het oog viel daar op een monumentale boerderij die na een intensieve verbouwing het nieuwe bijzondere bedrijfspand van Hendriks Hoveniers werd.

Naast Hendriks Hoveniers was Hans Hendriks sinds 2004 volledig eigenaar van Liemers Hendriks Groenvoorziening B.V. Dit groenvoorzieningbedrijf is gespecialiseerd in grootschalig groen. Liemers Hendriks Groenvoorziening adviseert, ontwerpt en verzorgt de aanleg van buitenruimtes voor opdrachtgevers zoals gemeenten, instellingen, semi-overheid, particulieren en bedrijven. Het bedrijf beschikt over brede kennis en ervaring op het gebied van groenvoorziening en gerelateerde werkzaamheden. Het bedrijf is gecertificeerd volgens de normen van:

-         ISO (NEN-EN-ISO 9001:9008)
-         Groenkeur (BRL Groenvoorzieningen)
-         VCA ** (2008/5.1)

Het vakkundige en gemotiveerde personeel van Liemers Hendriks Groenvoorziening zorgt voor probleemloze en hoogwaardige uitvoering van de werkzaamheden in en om uw tuin of buitenruimte. Sinds 2016 is Liemers Hendriks als zelfstandig en voortaan losstaand bedrijf van Hendriks Hoveniers voortgezet. 

Hans Hendriks heeft als ondernemer een geheel eigen visie over vormgeving en kwaliteit. Het werkgebied van tuinontwerp van Hendriks Hoveniers en Liemers Hendriks Groenvoorziening omvat niet alleen de Liemers, maar ook in de Achterhoek, regio Arnhem-Nijmegen, de Veluwe en ver daarbuiten in zowel Nederland als Duitsland worden hoogstaande tuinen aangelegd.

Hans Hendriks is een fanatieke ondernemer en heeft een passie voor het hoveniers vak. Hij heeft zich dan ook vaak ingezet voor diverse vakorganisaties. Zo heeft hij de functie van voorzitter bekleed bij de VHG Oost Nederland en momenteel is hij voorzitter van de organisatie Tophoveniers. Deze organisatie is Hendriks Hoveniers samen met een aantal collega-bedrijven gestart. Het uitgangspunt van Tophoveniers is om ideeën en ervaringen uit te wisselen met als doel om het hoveniers vak op een hoger niveau te tillen en op deze manier de kwaliteit binnen het vakgebied te waarborgen. Dit gebeurt door middel van tuinkeuringen, bijscholing, reizen en kennisoverdracht. De hoveniers aangesloten bij Tophoveniers willen vooroplopen in de markt van zowel ontwerp, aanleg en het onderhouden van exclusieve tuinen en daktuinen.

 

Meer weten

Hendriks Hoveniers
Tatelaarweg 20
6941 RB Didam

Telefoon: 0316-268107

info@hendrikshoveniers.nl

BTW: NL-8074.94.033.B.01

hendriks hoveniers diderik jeroen

Diderik Corts & Jeroen HendriksNeem contact op

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts