Voorjaar! Wat is er te doen in uw tuin?

Voorjaar! Wat is er te doen in uw tuin?

Nieuws

Voorjaar! Wat is er te doen in uw tuin?

Het is 21 maart. En dat betekent dat de lente is begonnen en het weer langer licht blijft. Dit is de ideale tijd om lekker de tuin in te gaan, want alle planten beginnen alweer weelderig met groeien en bloeien. “Juist nu kan uw tuin een voorjaarsbeurt goed gebruiken”, aldus Jan. Hij geeft u een kijkje in de keuken van een goede voorjaarsbeurt.

Voorjaars tuinadvies volgens Jan

“In januari en februari beginnen we bij onze klanten al met de voorjaarssnoei van de bloemrijke Prairieborders vaste planten en siergrassen, net als het bekalken van het gazon met een samengestelde kalkmeststof. In maart en straks in april gaan we verder met het snoeien van de scheutbloeiers zoals Lavendel en Rozen.” Ook het gazon krijgt dan weer de volle aandacht. “We steken de graskanten, verticuteren het gras en zaaien het bij. De borders en gazons bemesten onze hoveniers met de samengestelde meststoffen die speciaal ontwikkeld zijn door de Tophoveniers.”

Alle details klaar? Genieten

Ook de technische elementen van de tuin worden aangepakt, de robotmaaiers en het beregeningssysteem worden weer zomerklaar gemaakt en geheel afgesteld zodat u straks geheel ontspannen kunt gaan genieten van uw tuin. Vijverspecialist Ramon snoeit in het voorjaar de waterplanten in de (zwem)vijvers die in onderhoud zijn bij Hendriks Hoveniers. Het filtersysteem wordt opgestart en nagelopen en de UV lampen worden vervangen. “Zo liggen de vijvers er weer de hele zomer verzorgd bij.”

Ook een voorjaarsbeurt voor uw tuin van onze tuinspecialisten?

Heeft u geen groene vingers, wilt u tuinadvies, of vindt u het prettig wanneer onze tuinspecialisten uw tuin een grondige voorjaarsbeurt geven? Neem dan contact met ons op. We faciliteren u graag zodat u zorgeloos kunt genieten van een mooie tuin.

Meer weten

Hendriks Hoveniers
Tatelaarweg 20
6941 RB Didam

Telefoon: 0316-268107

info@hendrikshoveniers.nl

BTW: NL-8074.94.033.B.01

hendriks hoveniers diderik jeroen

Diderik Corts & Jeroen HendriksNeem contact op

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts