(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
7 snoeitips voor het najaar.

7 najaar snoei en onderhoudstips van de tuinspecialist

In het najaar is het tijd voor onderhoud aan uw tuin. Najaar snoei- en onderhoudstips van de tuinspecialist kunnen dan heel welkom zijn.

Hagen scheren

De beste tijd om najaarsonderhoud te plegen aan uw tuin is in de maanden september en oktober. Scheer in deze periode de hagen weer strak. Door dit in het najaar te doen, krijgt de haag de tijd om te herstellen voor de kou intreedt.

Gazon bemesten

Bestrooi uw gazon met een kaliumrijke mest. Deze bemesting hardt het gras en zorgt ervoor dat het in de winter mooi donkergroen gekleurd blijft.

Blad harken

Hark alvast het afgevallen blad weg. Dit mag overal behalve in de borders. Bladeren werken isolerend en houden de vorst uit de grond. Zo beschermt u uw planten en grassen op een natuurlijke manier tegen de vorst.

Snoeien

In het najaar is het ook weer tijd om de snoeischaar weer uit de schuur te halen. De dak- en leibomen, fruitbomen, walnoot bomen, berkenboom en de druif mogen gesnoeid worden. Snoeien helpt tegen ‘bloeden’ in het voorjaar. Snoei betekent over het algemeen bloei, maar het kan wel gebeuren dat er daardoor minder bloemen aan de plant komen. Wees daarom voorzichtig wanneer u gaat snoeien.

Vijveronderhoud

Knip de waterplanten en oeverplanten af. Dit gaat rotting in het water tegen in de winter. Loop ook nog even de filtersystemen na en maak ze goed schoon.

Bollen planten

Plant in het najaar alvast bloembollen. Dan heeft u in het voorjaar een kleurrijke tuin. Kies bijvoorbeeld voor bollen zoals Narcissen, Stinzebollen of Uienbollen.

Technische werkzaamheden

Als laatste kunt u het beregeningssysteem afsluiten en de leidingen droog blazen. Doordat het water uit het systeem is gehaald kan het ook niet meer kapot vriezen.

Hulp bij snoeien en onderhoud van uw tuin

Kunt u naast deze tips wat hulp gebruiken van een echte specialist bij het onderhoud en snoeien van uw tuin in het najaar? Neem dan contact met ons op.