(0316) 26 81 07
Beplantingsadvies

Beplantingsadvies

Nauwgezet beplantingsplan

Aan tuinen mag u hoge eisen stellen. Een tuin kan bijdragen aan meer woongenot en is daarnaast een verlengstuk van de huiskamer. Een droomtuin moet dus aan veel eisen voldoen. Alles hoort te kloppen en het gevoel moet goed zijn. Bij Hendriks Hoveniers garanderen we uw droomtuin. Niet alleen ontwerpen we een tuin die bij u past, ook geven we uitgebreid beplantingsadvies.

Sfeervolle en karakteristieke tuin

Onze beplantingsdeskundige stelt allereerst een beplantingsplan op, waarin een overzicht wordt gemaakt van alle bomen, heesters, bloemen en hagen die worden geplaatst in de tuin. Een goede keuze voor beplanting is essentieel voor de versterking van het lijnenspel in de tuin.

De beplantingsdeskundige zoekt naar een geschikte compositie en verliest daarbij de wensen van de opdrachtgever – bijvoorbeeld de kleur en bloeitijden – niet uit het oog. Zo beschikt u het hele jaar door over een sfeervolle en karakteristieke tuin. De keuze van de beplanting wordt bovendien afgestemd op de grondsoort, de ligging en stijl van de tuin. Zo vraagt een Franse tuin om heel andere beplanting dan een stadstuin.

Naast de esthetische waarde biedt een goede plantenkeus de mogelijkheid om het onderhoud van uw tuin drastisch terug te brengen. Zo is een prairiebeplanting een uitstekend voorbeeld van een balans tussen rijke bloei met weinig onderhoud. Een nauwgezet beplantingsadvies zorgt ervoor dat u het hele jaar kunt genieten van een sfeervolle tuin.