(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
daktuin onderhoud

Daktuin onderhoud

Ook uw daktuin heeft tuinonderhoud nodig. Ook al is het idee van een daktuin onderhoudsarm, helemaal vrij van onderhoud is natuurlijk niet mogelijk. Afhankelijk van het weer zal een Sedumbegroeiing constant veranderen van kleur. In het voorjaar de prachtige rijke bloemkleuren en in de zomer, tijdens een lange periode van droogte, zal de Sedum mooi rood verkleuren. Dit is een natuurlijk proces en kan gezien worden als een bescherming van het plantje Sedum.

Wanneer een dak begint te ‘vermossen’ is het dak waarschijnlijk te nat of te voedingsarm, controleer de afvoeren en een gift van een gecoate daktuinbemesting is noodzakelijk (in maart). Het vergrassen van een Sedumdak betekent plukken! Dat wil zeggen: de grove grassen en onkruiden en eventueel kleine boomvormers, zoals een Berk en pioniersonkruiden zoals de Canadese fijnstraal. Vaak verdrogen deze grassen en onkruiden in de zomermaanden, maar met een natte zomer moet je er extra controle op  houden. De dakdoorvoeren, goten en de vaak voorkomende grindrand rondom de Sedumdaken moeten zeker 2 x per jaar worden schoongemaakt van blad en vuil. 

Mochten er kale plekken ontstaan in de Sedum begroeiing, dan is het bijzaaien van Sedumscheuten een optie. Echter zal een goed regulerend Sedumdak zich snel herstellen na een bemestingsgift.