(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
De zomer komt eraan: wat betekent dit voor uw tuinonderhoud?

Zomer: wat betekent dit voor uw tuinonderhoud?

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, begint de zomer. Lange zomeravonden, hoge temperaturen en alles staat in volle bloei: heerlijk genieten van uw tuin in de zomer! Om te kunnen blijven genieten van uw tuin gedurende de hele zomer, is het van belang dat uw tuin tijdig en juist onderhouden wordt. Het onderhoud van uw tuin is seizoensgebonden. Voor de zomerbeurt adviseren wij deze plaats te laten vinden rondom de langste dag, 21 juni. Hendriks Hoveniers adviseert iedere tuin minimaal 3 keer per jaar te laten onderhouden door onze gespecialiseerde onderhoudsmedewerkers.

Tuinonderhoud in de zomer

Deze onderhoudsbeurt staat in het teken van het knippen van de hagen en het bemesten van de gazons en borders. Ieder seizoen vereist weer andere onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat uw tuin er optimaal bij ligt. De zomer zorgt met haar warme temperaturen voor een paar extra aandachtspunten voor uw tuin. Neem bijvoorbeeld het vijveronderhoud of gazononderhoud. Iedere vijver heeft z’n eigen aandacht nodig en controle op bijvoorbeeld draadalg en ph- waarde. Wij controleren of uw planten in goede conditie zijn, bemesten en passen begeleidingssnoei toe.

Het is van belang om uw gazon in droge perioden in optimale conditie te houden. Verticuteren en doorzaaien van uw gazons zorgen voor een goede start tegen onkruiden en mos. En niet te vergeten het bemesten afgestemd op de beplantingstypen en gazons. Tijdens een zomerbeurt inspecteren en bemesten wij uw gazon. Onze tuinspecialisten weten wat uw tuin in de zomermaanden aan onderhoud nodig heeft.

Heeft u interesse in een zomerbeurt voor uw tuin door Hendriks Hoveniers? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wenst u een onderhoudscontract zodat wij enkele keren per jaar een oogje in het zeil houden? Bel gerust voor een vrijblijvende offerte naar 0316-268107.