(0316) 26 81 07

Genomineerd tuin van het jaar 2018

Maar liefst zeven tuinen zijn genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2018. Hendriks Hoveniers is er trots op te kunnen melden dat onze ‘Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje’ één van de genomineerde tuinen is. De vakjury kiest uit deze zeven Dé Tuin van het Jaar 2018. Daarnaast is er de publieksprijs van deze wedstrijd, waarbij iedereen via Facebook kan stemmen op de mooiste tuin.

De genomineerden voor Tuin van het Jaar 2018

De nominatie voor Tuin van het Jaar 2018 is afkomstig van Branchevereniging VHG, zij behartigen de belangen van de ondernemers in het groen. Er zijn meerdere tuinen aangemeld. VHG heeft in augustus 2017 een bezoek gebracht aan alle aangemelde tuinen en heeft uiteindelijk zeven inzendingen genomineerd. En daar zijn wij er dus één van. VHG zegt over de genomineerden: “De inzendingen laten allemaal zien hoe professionele ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen sterk kunnen verschillen: afhankelijk van de kwaliteit en stijl van de hovenier, de wens van de klant en de variatie aan hedendaagse tuintrends.”

Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje

Onze nominatie voor Tuin van het Jaar is een lekkere (groene) leeftuin in de stad. De tuin heeft een hoogteverschil, door een creatieve oplossing is dit een meerwaarde voor de tuin geworden. De stijlvolle tuin heeft meerdere ruime terrassen met loungebanken, natuursteen trappen, een statige betonnen waterloop en een trendy overkapping. Alle moderne gemakken zijn aanwezig in de tuin, zoals heaters, geïntegreerde muziekboxen, prachtige verlichting en een buitendouche. We hebben de tuin een Marokkaans tintje door middel van de styling. Het resultaat is een stadstuin waarin de bewoners én hun kinderen kunnen ontspannen én die het woongenot vergroot.

En nu?

De genomineerde tuinen maken kans op zowel een prijs van de vakjury als op de publieksprijs. De vakjury beoordeelt de tuinen op vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen in de afwegingen.

De publieksprijs kan gewonnen worden door via Facebook de meeste stemmen te krijgen van het publiek. Het is vanaf begin 2018 mogelijk om te stemmen op de Tuin van het Jaar. De winnaar van de vakjury en van de publieksprijs worden in het voorjaar van 2018 bekend gemaakt.