Landelijke tuinen

Landgoederen of parkachtige tuinen kenmerken zich door volgroeide en soms weelderige beplanting, landelijke doorkijkjes en mooie, natuurlijke materialen. In landelijke tuinen wordt er daarnaast vaak gebruik gemaakt van sprankelende waterpartijen.


Landelijke tuin: een overgang met achterliggend landschap


Deze royale buitenruimtes worden feilloos ingepast in de omgeving en lopen in veel gevallen onmerkbaar over in het achterliggende landschap. De wisselwerking met het landschap is één van de kenmerken waar Hendriks Hoveniers zich graag mee onderscheidt. Grote gazons zijn daarnaast ook een kenmerk waarin een landelijke tuin zich onderscheidt van andere tuinen. Door het grote oppervlak kan er sprake zijn van hoogte verschillen of gras glooiingen, welke een extra dimensie geven aan de landelijke tuinen. Grote, organische vijvers kunnen daarnaast een exclusieve karakter geven aan een landschapstuin. Hendriks Hoveniers heeft vijverspecialisten in dienst, die beschikken over veel kennis en kunde over het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van vijvers.
Waant u volledig in de vrije natuur en bekijk de voorbeeld landelijke tuin die wij reeds hebben gerealiseerd in de uiterwaarden van Westervoort.

Boerderijtuin Barchem

Vrijstaande boerderij

Boerderijtuin passend in het Achterhoekse coulisselandschap

Landelijke tuin villa

Vrijstaande Villa

Landelijke tuin met veel water, gazons en boomgroepen

Landelijke tuin Groessen

Statige villa

Landelijke tuin in Groessen

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts