(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
Luxe woning Achterhoek

Luxe woning Achterhoek

In de Achterhoek hebben we in het voorjaar van 2014 deze strakke tuin mogen aanleggen. De wens om een bijgekocht stukje grond in te vullen met een nieuwe garage en veranda te integreren om de bestaande woning is volledig geslaagd. Tot in het laatste detail is deze tuin uitgewerkt en aangelegd op hoog niveau!

De tuinontwerper van Hendriks Hoveniers heeft geheel in een 3- D presentatie dit ontwerp uitgewerkt. De zichtlijnen vanuit de woning heeft de architect gebruikt als rode draad waarmee de gehele tuin wordt verbonden. Mooi om nu de tekeningen naast het eindresultaat te leggen, belofte maakt schuld!

Door gebruik te maken van een aanwezige hoogteverschil krijgt deze tuin een extra dimensie. De prachtige trappartij van natuursteen met enkele stalen wanden deelt de tuin op in een hoger en lager gedeelte. 
De eenduidige strakke beplantingskeus bestaande uit strakke Taxusblokhagen en Rhododendron wolken worden afgewisseld met grote vakken siergrassen. Onze beplantingsexpert heeft de beplantingskeus geheel afgestemd op kleur en wens van de bewoners. Het gazon is geheel afgezet met een strakke klinker als maairand zodat dagelijks de maairobot zijn werk kan doen. 

De spectaculaire overkapping met buitenhaard is in de architectuur geheel geïntegreerd naast de nieuwe garage met carport. Ook ’s avonds is de tuinverlichting een echte Eye catcher. De 2 meerstammige solitairbomen worden sfeervol uitgelicht met spots en de tuinpaden zijn subtiel aangelicht met enkele staande armaturen van het merk Bega.
Ook de toegangspoort welke geheel automatisch kan worden bedient is door de tuinontwerper van Hendriks Hoveniers ontworpen en uitgedetailleerd. Geheel van staal en gepoedercoat in kleur van de woning!

Al met al een plek om van te dromen, het resultaat mag er zijn!

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: groot
  • Bestratingstype: Grote natuursteen trappen met een strakke klinker en grote natuursteen tegels wisselen elkaar af
  • Onderhoudsniveau: Middel/ laagBouwkundige elementen, Garage met overkapping van metselwerk, stucwerk en een stalen boei, Stalen wanden geheel op maat gemaakt en gepoedercoat, Geheel automatische toegangspoort, eigen ontwerp.
  • Beplantingstype: Wolken van Rhododendron’s gecombineerd met grote vakken siergrassen en strakke Taxusblokhagen.
Luxe tuin Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe woning Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe tuin Achterhoek
Luxe woning Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe tuin Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek
Luxe tuinen Achterhoek