Eclectische tuinen

Eclectische tuinen

Hendriks Hoveniers Tuinen

Eclectische tuinen

De eclectische stijl is op moment toch wel het meest trendy bij de inrichting van de woonkamer, een restaurant of bijvoorbeeld een winkel. De door interieurontwerpers en binnenhuisarchitecten gezette trend zet zich overal in door: van kleding, de inrichting van een nieuwe keuken en eclectische tuinen.

Diverse stijlen tot een geheel maken

De definitie van eclectisch is daadwerkelijk het combineren van diverse stijlen, kiezen uit het beste, of juist verschillende stijlen door elkaar combineren. Een trend vanuit de interieurarchitectuur zet zich natuurlijk door naar de trendsetting buiten. De eclectische tuin kenmerkt zich als een gezellige, knusse, Bourgondische tuin waarin sfeer de hoofdrol speelt. Een combinatie van moderne hedendaagse materialen zoals staal gecombineerd met robuust Eiken, okerbruine Beukenhagen in het najaar gecombineerd met een losse weelderige beplanting. De combinatie van kleuren in de eclectische tuin is een pastelkleurige tuin waarin bruintinten, olijfgroen en offblack worden gecombineerd om tot die warme sfeer te komen.

Eclectische tuinen door Hendriks Hoveniers

Hendriks Hoveniers is niet alleen specialist in het inrichten van buitenruimtes, maar we zoeken vooral de combinatie binnen met buiten. Steeds meer opdrachtgevers willen de tuindeuren open gooien en lekker lang natafelen onder de overkapping, met een brandend haardvuurtje op de achtergrond. De eclectische stijl van binnen wordt door Hendriks Hoveniers naar buiten doorgezet. Dat doen we door de combinatie te zoeken tussen tuinarchitectuur en tuinstyling.

Een eclectische tuin is mooi in ieder seizoen

Vooral komt de eclectische tuin in de zomer en nazomer goed tot zijn recht als de beplanting lekker vol in blad is en de siergrassen al enige body hebben. De diverse herfsttinten maken het beeld van een eclectische tuin natuurlijk helemaal af. Hendriks hoveniers probeert in het voorjaar de combinatie te zoeken in de kleurstelling door gebruik te maken van bloembollen en voorjaarsbloeiers de zogenaamde stinzenplanten.

Specialisten werken samen voor het beste resultaat

Hendriks Hoveniers werkt samen met diverse partijen die gespecialiseerd zijn in het 'afstylen' van de tuin. Welk meubel, welke bloempot, een buitenkarpet of mooie vuurschaal past bij de sfeer van uw tuin? De combinatie en afstylen van de tuin is essentieel bij de aanleg en inrichting van een eclectische tuin.

Meer informatie over eclectische tuinen aanleggen door Hendriks Hoveniers

Vaak in de avond na het werk of in het weekend lekker natafelen met vrienden of familie? Met buitenverlichting, kaarsen een vuurkorf of open haard voor een extra dimensie en sfeer? Neem contact op met de hoveniers van Hendriks Hoveniers. We verzorgen uw eclectische tuin van tuinontwerp,tuinaanleg, tottuinonderhoud.

Meer weten

Hendriks Hoveniers
Tatelaarweg 20
6941 RB Didam

Telefoon: 0316-268107

info@hendrikshoveniers.nl

BTW: NL-8074.94.033.B.01

hendriks hoveniers diderik jeroen

Diderik Corts & Jeroen HendriksNeem contact op

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts