De paardenliefhebber

De paardenliefhebber

Tuinen paardenhouderij

De paardenliefhebber

Landelijk wonen met veel buitenruimte: de droom van iedere paardenliefhebber. Veel ruimte biedt de mogelijkheid tot het creëren van stallen of rijbanen, zodat u uw favoriete hobby dichtbij huis kunt beoefenen. Bij Hendriks Hoveniers hebben we ruime ervaring met het inrichten en adviseren van buitenruimtes bij paardenhouderijen, stallen en stoeterijen, daardoor weten we wat u als paardenliefhebber belangrijk vindt.

Buitenruimte voor de paardenliefhebber

Welke mogelijkheden biedt de buitenruimte voor het beoefenen van paardensport? Hoe kunt u de ruimte rondom de boerderij of stal zo inrichten dat het sfeervol, functionele en veilig is? De tuinarchitect van Hendriks Hoveniers denkt graag me u mee. Of u nou hobbymatig of professioneel bezig bent met paarden of de paardensport. Uw buitenruimte zal een combinatie worden van functionele en sfeervolle aspecten. We werken veel samen met Agterberg, dit bedrijf heeft ruime ervaring in buitenbodems voor de paardensport. Hierdoor wordt u buitenruimte voor de paardensport helemaal compleet, inclusief een sfeervolle ambiance.

Bekijk onze referenties

Of het nou gaat om het realiseren van een dressuurring, de omheining van de weilanden (hiervoor werken we samen met Jan Arts en Jeroen Hendriks Omheiningen) of het aanbrengen van hindernissen in de springbak of de bestrating rondom de paardenstallen of parkeerplaats; onze tuinarchitect heeft de juiste oplossing voor u. De buitenruimte zal zo worden ingericht dat alleen nog maar hoeft te doen waar u goed in bent: de verzorging van paarden en paardensport. Bent u benieuwd geworden naar onze ervaring? Bekijk dan eens de voorbeeldtuin die wij hebben aangelegd bij een mede-paardenliefhebber in Winterswijk.

Onze werkwijze

Om de ideale buitenruimte voor de paardensport te realiseren, gaan wij als volgt te werk:

 • stap 1: eerste vrijblijvend gesprek bij u op locatie.
 • stap 2: het inmeten van het terrein en het opstellen en doorspreken van het schetsontwerp (indien gewenst kunnen we samen met u diverse aangelegde projecten bezoeken als referentie).
 • stap 3: het aanpassen van het schetsontwerp naar definitief ontwerp. Dit wordt geheel in 3D plan uitgewerkt.
 • stap 4: opstellen van een open kostenraming, met daarin uitgewerkt:
  • materiaalkeuze
  • rioleringsvoorstel
  • verlichtingsvoorstel
  • beplantingsvoorstel

 • stap 5: uitvoering van het project en projectbegeleiding (we faciliteren u hierin totaal, alles wordt voor u aangestuurd met ene constante terugkoppeling)
 • stap 6: nazorg / onderhoud (opstellen van het onderhoudsplan en onderhoudscontract)

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor paardenliefhebbers? We komen graag bij u langs om uw wensen te inventariseren en de situatie te bekijken. Uiteraard is het eerste gesprek geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Meer weten

Hendriks Hoveniers
Tatelaarweg 20
6941 RB Didam

Telefoon: 0316-268107

info@hendrikshoveniers.nl

BTW: NL-8074.94.033.B.01

hendriks hoveniers diderik jeroen

Diderik Corts & Jeroen HendriksNeem contact op

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts