(0316) 26 81 07
minimalistische tuin

Minimalistische tuin

Een minimalistische tuin past uitstekend bij een huis met een moderne, luxe uitstraling en kan werken als een extensie van de ruimtes in uw huis. Hendriks Hoveniers verzorgt het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van minimalistische tuinen.

Wat is een minimalistische tuin?

Een minimalistische tuin gaat uit van het principe ‘less is more’ en bestaat onder andere uit gazonvlakken, grote tegels, vijvers, blokhagen, vormbomen en siergrassen. De elementen in een minimalistische tuin zijn van een hoge kwaliteit en opzettelijk met een achterliggende gedachte uitgelijnd en gepositioneerd.

Planten en bomen

In een minimalistische tuin horen ook planten en bomen. Plaats bijvoorbeeld wintergroene planten of siergrassen in verhoogde bloembakken. Gebruik blokhagen, dak- en leibomen, dakplathanen, bamboe of buxus en wissel af met spiegelvijvers, verhardingen en gazonvlakken.

Halfverharding

Een groot deel van een minimalistische tuin bestaat uit halfverharding en verharding. Industrieel ogende materialen zoals beton, grote tegels, tuin bakstenen en donker split zijn heel erg geschikt voor dit soort tuinen en gaan ook goed samen met woningen in een moderne stijl. Maak uw minimalistische tuin helemaal af met bijpassende tuinmeubels en verlichting en geniet het hele jaar door van rust en sfeer om uw huis.

We maken tuinen die meegaan

Bij Hendriks Hoveniers vinden we het belangrijk dat de tuinen die we aanleggen lang mee gaan. We gebruiken daarom kwalitatief hoogwaardige materialen en planten. Hendriks Hoveniers besteedt aandacht en neemt de tijd voor de uitwerking van uw minimalistische tuin. Hendriks Hoveniers let op de details en verzorgt tuinen tot in de puntjes.

Meer informatie over minimalistische tuinen

Wilt u meer weten over het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van een bijzondere minimalistische tuin? Neem dan contact op met Hendriks Hoveniers of bel 0316-268107. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Kijk voor meer ideeën ook alvast naar onze opgeleverde projecten waaronderstrakke tuinen en moderne tuinen.