(0316) 26 81 07
Top Hoveniers

Najaarssnoei

Tijdens de najaarssnoei, welke meestal rond septemer / oktober begint, worden de hagen strak geschoren zodat ze nog net kunnen herstellen voor de kou zijn aantrede doet. Ook door het bemesten van uw gazon met een najaarsbemesting (met veel kalium) zal uw gazon worden afgehard voor de winter. Op deze manier houdt u een mooi donker groen gazon. Erg belangrijk is dat het gazon bladvrij wordt gehouden om verstikking tegen te gaan. Blad in de borders kan eventueel blijven liggen tot het voorjaar, als bescherming van de vaste planten en grassen.

Werkzaamheden najaar tuin

Tijdens het najaarsonderhoud van de tuin knippen we de hagen en snoeien we de dak- en leibomen snoeien en de fruitbomen snoeien. De Walnoot, Berkenbomen en een Druif behoren ook rond het najaar gesnoeid te worden om het ‘bloeden’ in het voorjaar tegen te gaan. De waterplanten en oeverplanten worden tevens in het najaar afgeknipt om rotting in het vijverwater tegen te gaan. Onze vijverspecialist loopt het gehele filtersysteem na en maakt de pompen schoon, zodat ze optimaal kunnen draaien in de winter.

Bloembollen inplanten

Tijdens de najaarsbeurt komt het steeds meer voor dat we ook het advies geven om bloembollen in te planten. Door te investeren in het najaar zal in het voorjaar een prachtig lentewelkom zijn vruchten afwerpen. Mooie velden met narcissen, Stinzebollen of trendy Uienbollen, het beste is deze bollen te planten in het najaar. Heeft u advies nodig over bloembollen, vraag het onze beplantingsdeskundige.

Technische werkzaamheden

Enkele technische werkzaamheden tijdens een najaarsbeurt zijn het afsluiten van het beregeningssysteem en het droogblazen van de leidingen. Op deze manier kan het systeem niet kapotvriezen. In het voorjaar wordt het systeem weer opgestart en geheel afgestemd op het beplantingstype of gazon.