(0316) 26 81 07
Onderhoudsvrije tuin Hendriks Hoveniers Didam

Onderhoudsvrije tuin

U wilt natuurlijk een mooie tuin, maar heeft u geen tot weinig tijd om een tuin te onderhouden? Dan is een onderhoudsvrije tuin mogelijk iets voor u. Hendriks Hoveniers ontwerpt, maakt en onderhoud eenvoudig te onderhouden tuinen die sfeer en rust uitstralen. Beperk het onderhoud tot een minimum en start met genieten.

Onderhoudsvrij en toch groen

Onderhoudsvrij betekent niet perse een tuin voor tegels of grind. Het gaat om de balans tussen het gebruik van onderhoudsarme beplanting en tuinverharding. Een mooie onderhoudsvrije tuin wordt gecreëerd door het maken van een aantal duidelijke keuzes in ontwerp, beplanting en materiaalgebruik. Zo kan in de tuin sfeer gemaakt worden door middel van enkele duidelijke groen elementen zoals een karakteristieke meerstammige solitairheester, Rododendrons, Taxushagen, helmgrassen, bomen in pot en Hortensias. Deze planten vragen om weinig onderhoud. Daarbij gaan dicht begroeide bloemborders met onderhoudsarme planten de groei van onkruid tegen.

Optimaal gebruik van tuinverharding

Tuinverharding zoals grind en tegels zijn veelgebruikte elementen in onderhoudsvrije tuinen. Gecombineerd met bijvoorbeeld halfverhardingspaden en enkele grote, moderne bloembakken krijgt u een duurzame tuin die jarenlang meegaat, zonder dat u er veel omkijken naar heeft. Bekijk de onderhoudsvrije tuinen die we al eerder gecreëerd hebben, ondermeer bij:

Meer informatie over een onderhoudsvrije tuin van Hendriks Hoveniers

Hendriks Hoveniers heeft veel ervaring met het ontwerpen, aanleggen van onderhoudsvrije tuinen. Voor mensen die helemaal niet van tuinieren houden doen we ook het meest noodzakelijke onderhoud aan deze grotendeels onderhoudsvrije tuinen. Wilt u meer weten over het laten ontwerpen, aanleggen of onderhoud van een onderhoudsvrije tuin? Neem dan contact met ons op.