(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
Ultieme klasse

Ultieme klasse

WOW, wat een fraaie plek! Deze compleet verbouwde villa ligt iets verscholen op enige afstand van de weg. Hendriks Hoveniers is gevraagd om mee te denken over het inrichten van de tuin en de buitenruimte. Als entree hebben we een stijlvolle toegangspoort met een separate looppoort gerealiseerd. De smeedijzeren toegangspoort is door Hendriks Omheining volledig geautomatiseerd gemaakt en gepoedercoat in dezelfde RAL-kleur als de woning; een bijzonder stijlvolle uitstraling.

De rustige entree met veel grind respecteert de architectuur van de woning. Het bordes met traptredes van Belgische hardsteen en oude gebakken klinkers zorgen voor de juiste allure. Naar de carport achter de woning loopt een ruim opgezette en chique oprijlaan, prachtig ingepast in het totale tuinplan in samenwerking met architect J├╝rgen Alink van ANV Architectuur, die verantwoordelijk was voor het nieuwe bijgebouw van de villa.

Achter de woning ligt geheel verscholen en met optimale privacy een prachtige tuin met grote natuurlijke vijver en een bos. De tuinarchitect heeft rond de woning een stijlvolle lodge als bijgebouw gerealiseerd met daar omheen diverse terrassen gesitueerd. De gecultiveerde indeling rond de woning heeft alle luxe, zoals een ingebouwde jacuzzi, en gaat naadloos over in een natuurlijke setting nabij de bosvijver.

Enorme zichtlijnen vanaf de woning op het bos geven de juiste diepte aan de tuin. Ook het zicht vanuit de nieuwe lodge met buitenkeuken en mancave is een waar plaatje om te zien. Ondanks dat deze kavel midden in een woonwijk ligt, is complete privacy toch gewaarborgd. Een ruime vlonder boven de bosvijver en een stoere zitkuil verscholen in de tuin zorgen voor een gezellige sfeer. Vuurtje stoken in de vuurplaats, een wandelpad rond de vijver, vissen of zwemmen in eigen tuin en afgelopen winter was zelfs schaatsplezier op de eigen vijver mogelijk; wat een unieke plek!

De in de vlonder ingebouwde jacuzzi biedt iets verscholen een mooi zicht op de vijver en het achterliggende bos. De bloemen en pluktuin in het zonnige deel van de tuin zorgen het gehele groeiseizoen voor een afwisselend bloemrijk beeld. Weelderig bloeiende vaste planten en siergrassen wisselen elkaar af en zorgen voor een passende groene aankleding van de tuin. De tuinverlichting van Royal Botania geeft de tuin extra cachet en passen perfect bij de sfeer die de tuinarchitect wilde waarborgen.

Een prachtig eindresultaat en een heerlijke plek om te wonen.

Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse
Hendriks Hoveniers - Beleef ultieme klasse