Tuinen paardenhouderij

Landelijk wonen betekent vaak veel buitenruimte. En dat biedt veel mogelijkheden! Als u een paardenliefhebber bent, dan kunt u van deze ruimte gebruik maken door stallen en rijbanen te realiseren. Hoe kun je de tuin voor een paardenhouderij zo inrichten dat het sfeervol, functioneel en veilig is, met toch zo min mogelijk onderhoud?

Ruime ervaring
Hendriks Hoveniers heeft ruime ervaring in het ontwerpen van tuinen, stallen,manage’s en stoeterijen. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten, zijn er al vele paardenliefhebbers - hobbymatig of op professioneel gebied - waarvoor Hendriks Hoveniers tuinen voor de paardenhouderij heeft gerealiseerd.

Dankzij deze ervaring weten ze bij Hendriks Hoveniers dat tuinen voor de paardenhouderij aan bepaalde eisen moeten voldoen om optimaal te zijn voor de paardensport. De buitenruimte rondom stallen en rijbanen is functioneel, maar kan perfect geïntegreerd worden met de ambiance van de paardensport. Alle functionaliteiten en gewenste sfeerelementen worden meegenomen in het adviesplan.

Werkwijze Hendriks Hoveniers
De werkwijze van Hendriks Hoveniers is als volgt: Na een bezoek bij u thuis, waarin de wensen besproken worden en de huidige situatie wordt geïnventariseerd stellen we een overkoepelend ontwerp op. De tuinarchitect van Hendriks Hoveniers gaat al uw wensen vertalen en we zullen uw terrein (digitaal) inmeten en geheel op schaal op tekening zetten.

Vervolgens stelt de tuinarchitect een schetsplan op. In het schetsplan worden de buitenruimte rondom uw paardenhouderij, de bijbehorende stallen, de parkeerplaatsen, de weilanden en een eventuele privétuin geïntegreerd in één tuinontwerp. Zo wordt uw tuin voor de paardenhouderij optimaal en functioneel ingericht.

Houten hekwerken en hindernissen voor de paardensport
Hendriks Hoveniers heeft een samenwerkingsverband met Jan Arts en Jeroen Hendriks Omheiningen. Hierdoor hebben we ook ruime ervaring met het leveren en aanbrengen van houten hekwerken, hindernissen en alles op het gebied van facilitaire dienstverlening voor de paardensport. Ook voor het afzetten van weilanden voor het houden van kleinvee, zoals schapen en geiten, kunnen wij een mooie sfeervolle afrastering realiseren.

Maak een vrijblijvende afspraak
Wilt u alleen een advies over een gedeelte van de tuin voor uw paardenhouderij, of wilt u een houten afscheiding laten plaatsen of enkele hindernissen in en rondom uw weiland laten plaatsen? Of wilt u een compleet tuinontwerp voor uw paardenhouderij? De mogelijkheden zijn divers. We komen graag bij u langs om uw wensen te inventariseren en de situatie te bekijken. Uiteraard is het eerste gesprek geheel vrijblijvend. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

Prive stoeterij Montfoort

Boerderij

Prive paarden stal Montfoort

Stoeterij

Boerderij

Stoeterij met springvelden en buitenbak

De paardenliefhebber

De paardenliefhebber

Tuinen paardenhouderij

Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Ontwerpen en aanleggen buitenpistes als uitbreiding bij het hippische paardensportcentrum

logo hendriks hoveniers

Top Hoveniers

jan-arts