(0316) 26 81 07
Top Hoveniers
Tuinonderhoud aan Prairieborders

Tuinonderhoud aan Prairieborders

De trend die al enkele jaren geleden zijn intrede heeft gedaan binnen ons vak is de aanleg van de zogenaamde ‘Prairieborders’. Deze rijkbloeiende zelfregulerende plantgroepen worden in een systeem van een lavasubstraat aangeplant. Een samenstelling tussen vaste planten met diverse bloeitijden, siergrassen en zelfs bloembollen geven het hele jaar door een aantrekkelijk beeld. Deze vakken worden dus ook niet beregend, amper gewied en ook de planten hoeven niet om de 4 jaar gescheurd te worden.

Hendriks Hoveniers heeft al vele projecten gerealiseerd waarin Prairieborders zijn opgenomen in de gehele tuinarchitectuur. Zelf op daktuinen is een Prairievak ideaal, omdat tuinonderhoud nihil is voor deze plantgroepen.

Dit uitgekiemde systeem van vaste planten en grassen heeft dus nauwelijks onderhoud nodig, kort samengevat:

  • In het late najaar geheel afknippen van alle begroeiing, dus alle vaste planten en grassen en afvoeren van het groenafval net voordat de eerste bloembollen de kop opsteken.
  • In Mei een controle beurt ten aanzien van enkele onkruiden en wegknippen van de afgestorven bloembollen
  • Het bBemesten van de Prairietuin is niet nodig, in de basis is de bedoeling dat dit zelfregulierende systeem zichzelf in stand kan houden